Veelgestelde vragen

Wat kost een fotoshoot?

Een fotoshoot van je hond kost € 99,-

Wil je ook samen met je hond op de foto, dan kost het € 125,-

Dat is inclusief:

  • ongeveer een uur fotograferen
  • binnen 72 uur een bewerkte foto (in lage resolutie en voorzien van een watermerk) in je mailbox
  • een online gallery waarin je zelf de foto’s kunt uitkiezen
  • 3 bewerkte foto’s in hoge en lage resolutie*
  • btw

*De foto’s in lage resolutie zijn voorzien van een klein watermerk en kunnen vrij gebruikt worden op social media. De foto’s in hoge resolutie zijn geschikt om af te drukken tot een formaat van 20 x 30 cm.

 

Hoeveel foto's ontvang ik na de fotoshoot?

Binnen 72 uur na de fotoshoot ontvang je een volledig bewerkte foto in lage resolutie (voorzien van een watermerk). Deze foto mag je houden en kan je delen op social media.

Binnen een week ontvang je een link naar een online gallery waar je 3 foto’s kunt uitkiezen. Deze foto’s bewerk ik en die ontvang je in hoge en in lage resolutie.

Kan ik extra foto's bestellen?

Natuurlijk kan dat. Er zijn 3 foto’s inbegrepen in de prijs, wil je er meer bestellen, dan kost dat € 15,- per foto.

Ik wil graag een mooie foto aan de muur, kan dat ook?

Ja dat kan zeker!

Ik werk met een gekalibreerd beeldscherm, wat inhoudt dat de kleuren correct zijn ingesteld. De bestanden stuur ik direct door naar een afgeschermde webwinkel waar je uit allerlei producten kunt kiezen.
De foto’s worden dan bij een professioneel fotolaboratorium geprint en daarna worden ze netjes bij je thuis bezorgd. Het kiezen wordt je zo heel makkelijk gemaakt en je kunt vertrouwen op een goede afwikkeling.

Zo’n afgesschermde winkel ziet er bijvoorbeeld zo uit: Voorbeeld webwinkel
Je kunt daar kiezen voor foto-adrukken (evt. in een lijst), Canvas prints (ook evt. in een lijst), Fine Art posters, Foto’s achter plexiglas, Foto’s op dibond en X-pozers.
Wanneer je in deze webwinkel de foto’s laat afdrukken, dan kies je voor hoogwaardige kwaliteit. Een kwaliteit waar ik als fotograaf achter kan staan.

 

Wanneer en hoe moet ik betalen?

Wanneer we samen een datum hebben afgesproken, ontvang je van mij de factuur per mail. Na betaling van deze factuur is de afspraak bevestigd.
Als je extra foto’s wilt ontvangen, krijg je daar een aparte factuur voor die betaald dient te worden voor de foto’s worden verstuurd.

Mijn hond kan niet loslopen, is dat een probleem?

Nee hoor, dat is geen enkel problem. Ik neem zogenaamde fotolijntjes mee die we kunnen omdoen bij je hond. Deze dunne lijntjes kan ik gemakkelijk verwijderen met Photoshop.

Hoeveel honden mag ik meenemen naar de fotoshoot?

Een fotoshoot is berekend op 1 hond. Per baas mogen er natuurijk meer honden meekomen, reken dan op € 15 per hond.
Dit moet wel overlegd worden tijdens het maken van de afspraak.

Kan ik ook samen met mijn hond op de foto?

Jazeker dat kan ook, dan bespreken we dat voorafgaand aan de fotoshoot. We spreken dan over je wensen en krijg je van mij nog wat kledingtips.
De kosten voor een fotoshoot waar niet alleen je hond, maar ook jij samen met je hond gefotografeerd wordt kost € 125,-

Hoe laat worden de fotoshoots meestal gepland?

We spreken samen een tijd af, waarbij ik rekening houd met het licht. Afhankelijk van zomer- en wintertijd is dat in de ochtend, of laat in de middag / begin van de avond.

Waar vindt de fotoshoot plaats?

Voornamelijk in de buurt van Stein in Zuid-Limburg, maar ik kan ook naar jou toekomen als je dat wilt.

Bij meer dan 25 km vanaf postcode 6171 reken ik  € 0,35 per gereden kilometer

Wat doen we bij slecht weer?

Een dag voor de fotoshoot hebben we telefonisch contact en overleggen we ook even over het weer. Meestal valt het mee en kan de fotoshoot gewoon doorgaan, maar bij slecht weer verplaatsen we de fotoshoot naar een tijd die ons beide goed uitkomt.

Wat betekent 'resolutie'?

Resolutie is een maat voor de kwaliteit en scherpte van het beeld. Een foto in lage resolutie ziet er op een beeldscherm goed uit, maar wanneer je die zou af drukken, krijg je een korrelige foto.
Een foto in hoge resolutie kan in groot formaat worden afgedrukt (tot een formaat van 20 x 30 cm). Een hoge resolutie bestand is  niet geschikt om online te gebruiken, het is een groot bestand en het wordt dan automatisch kleiner gemaakt met als gevolg dat de kleuren niet goed zichtbaar zijn en er scherpte verloren gaat.