Fotoshoot

Labrador Charlie

Voor de fotoshoot

Als je mij een berichtje hebt gestuurd, bel ik je op om je wensen door te spreken en plannen we een datum. We spreken dan ook gelijk af waar we de foto’s gaan maken, dat kan in de buurt zijn van Stein waar ik woon, maar ik kan ook naar je toe komen als je zelf een mooie plek in gedachten hebt.
Na dit gesprek stuur ik je een factuur en na betaling is onze afspraak definitief.
De dag voor de fotoshoot spreken we elkaar nog even voor de zekerheid zodat ik nog vragen kan beantwoorden en om te overleggen over de weersvoorspelling.

tijdens de fotoshoot

We gaan op pad! Soms is het baasje een beetje gespannen en dan soms de hond ook, dus we lopen eerst even rustig rond om aan elkaar te wennen. Daarna gaan we op het gemak een aantal foto’s maken. Er is geen haast, het plezier van de hond staat altijd voorop. Als hij het even zat is, pauzeren we tot hij er weer zin in heeft.
Een fotoshoot duurt meestal een uur, maar het kan ook langer zijn als er meer tijd nodig is voor de hond om te ontspannen, en als een pup het eerder zat is, kan het ook korter zijn.

Shiba Inu - van Helden Hondenfotografie
van Helden Hondenfotografie - Monique van Helden

Na de fotoshoot

Als we ieder weer naar huis gaan, ga ik gelijk voor je aan de slag. Ik maak een selectie van de gemaakte foto’s en let daarbij op scherpte, compositie en vooral de houding en uitstraling van de hond.
Eén van de gemaakte foto’s zal ik dan bewerken in de stijl die je in mijn portfolio terugziet. De riem of andere voorwerpen die niet in de foto’s thuishoren verwijder ik. Deze foto krijg je als preview (met watermerk) binnen 72 uur doorgestuurd.
Vervolgens ontvang je een link naar een online gallery waar je de bewerkte en andere geselecteerde foto’s zient. Jij geeft vervolgens zelf aan welke foto’s ik nog meer mag bewerken en die ontvang je dan binnen 3 weken (meestal sneller) in hoge en lage resolutie.