Over mij

Ik ben Monique van Helden

van Helden Hondenfotografie

Ik fotografeer al zo lang ik me kan herinneren, van mijn ouders kreeg ik elke vakantie een fotorolletje om foto’s te maken. 24 foto’s…… en heel soms, als ik het rolletje goed in de camera legde, eentje extra. Ik heb toen geleerd eerst te kijken en niet klakkeloos te klikken.

Omdat ik graag wil weten hoe alles wat leeft in elkaar zit, ben ik biologische opleidingen gaan volgen en biologie docent geworden. Ik kan me echt verwonderen als ik om me heen kijk. Hier maak ik foto’s van en die zijn te zien op mijn andere website.

Inmiddels ben ik 53 jaar en al die tijd ben ik blijven fotograferen. Om daar beter in te worden heb ik de basisopleiding van de fotovakschool gevolgd en heb ik heel veel cursussen en workshops gedaan.
Verder ben ik gek op dieren. Ze zijn zo eerlijk! Ze hebben geen verborgen agenda en zijn trouw aan iedereen die het goed met ze voorheeft.
Zelf heb ik een hond en twee katten, die katten leven ongeveer hun eigen leven, maar Caleb is altijd bij mij. Ik fotografeer hem graag en ik maak ook foto’s van andere honden. Ik vind het fijn om hen te leren kennen en dat ze me vertrouwen.

Het heeft even geduurd, maar nu doe ik waar ik écht blij van word: ik fotografeer honden, samen met het baasje stellen we de  hond op het gemak en maak ik de foto’s!

Natascha Beets heeft de rode draad in mijn leven mooi vastgeledgd in deze strip. Wil je meer strips van haar zien? Volg haar dan op Instagram: https://www.instagram.com/nataschabeets/

Wat anderen zeggen over mij

Reviews